(untitled) (Historia, 2021)
Prof. O.J.O. Ferreira, verbonde aan die Departement Geskiedenis en Kultuurgeskiedenis van die Universiteit van Pretoria, is bekend vir sy belangstelling in die historiese en kulturele bande tussen Suid-Afrika en Portugal. Daaran getuig onder meer sy publikasie oor die Boeregeïnterneerdes in Portugal tydens die Anglo-Boereoorlog, Viva os Boers!, wat in 1994 deur die skrywer self uitgegee is.