(untitled) (Historia, 2021)
Hierdie dagboek is aari die redaksie van Historia aangebied vir publikasie deur bemiddeling van dr. F. J. Potgeter van die Universitei van Pretoria. Mev. Sarie Jooste, geb. Lemmer, van Jubileumgebou, Skinner-straat, Pretoria, bet aan my op 8.6.66 enkele besonderhede in verband met haar oorlede eggenoot, die skrywer van die dagboek, meegedeel. Jansen Jooste is op 21 Maart 1886 in die distrik Bosho£ gebore. Met sy huwelik in J913 was hy as amptenaar op Roodepoort werksaam, waar die egpaar nog vir die daaropvolgende vy£tien maande gewoon bet. Daarna bet bulle gaan boer op die plaas Susara, gedeelte van die plaas Renosterput, distrik Lichtenburg, wat mev. Jooste van haar moeder geer£ bet. Hy is op 21 Januarie 1956 aldaar oorlede en op die plaas Renosterput begrawe