(untitled)
Vir meeT as 200 jaar was daar ’n nolle verband tussen Suid.Mrikaen Indie. Sedert die stigting van die Nederlands.Oos-Indiese Kompanjiese verversingspos in 1652 aan die Kaap die Goeie Hoop tot met dieopening van die Suezkanaal in 1869, was Suid-Afrika strategies vanbelang as steunpunt, eelS vir die Nederlande en daarna vir die Britte,weens hul Indiese ryk