The face of the country. A South African family album 1860-1910, Karel Schoeman : boekbespreking (Historia, 2021)
Karel Schoeman se The face of the country is nie die eerste of enigste publikasie waarin negentiende-eeuse Suid-Afrikaanse foto's versamel en met byskrifie toegelig is nie. So was A vision of the past van Mona de Beer en Brian Johnson Barker, wat in 1992 verskyn het, selfs van omvangryker formaat as hierdie jongste versameling.
Keywords: Karel Schoeman; The face of the country; Lize Kriel; fotografie; Suid-Afrika; Nongqawuse; Nonkosi; Xhosa; profetesse; 'Nasionale Selfinoord