Smuts the botanist, Piet Beukes : boekbespreking (Historia, 2021)
Smuts the botanist is 'n toevoeging tot Piet Beukes se reeks wat fokus op van die belangrikste eienskappe van Jan Christiaan Smuts se persoonlikheid. Nie alleen was Smuts 'n hoogaangeskrewe politikus, filosoof en strateeg wat sy tyd ver vooruit was nie, maar 'n minder bekende eienskap van hierdie besondere man was sy diepgaande belangstelling in en kennis van plantkunde en veral die inheemse plantegroei van sy geliefde Suid-Afrika. In sy eie woorde as jong man sê hy : "I love nature rather than sport and took botany as a hobby."
Keywords: Smuts the botanist; G.K. Theron; Historia; Piet Beukes; Jan Christiaan Smuts; plantegroei; Suid-Afrika; plantkunde; Table Mountain; Nasionale Park