Portugueses em África : peregrinos, pícaros e funantes, Ilídio Rocha : book review (Historia, 2021)
Wanneer 'n Suid-Afrikaanse historikus in die katalogi van Portugese biblioteke rondsnuffel op soek na boeke en tydskrifartikels wat oor Suid-Afrika handel, is daar een naam wat steeds opduik, naamlik die van dr. Ilídio Rocha. Ilídio José da Rocha is in 1925 in die noorde van Portugal gebore, het Suider-Afrika deurkruis en het 'n geruime tyd in Mosambiek vertoef.
Keywords: O.J.O. Ferreira; Portugueses; Africa; Dr. Ilídio Rocha; Suid-Afrika; Mosambiek; Jornal de Notícias; Lourenço Marques; Lissabon