Adamastor, gees van die Stormkaap, O.J.O. Ferreira : boekbespreking (Historia, 2021)
Prof. O.J.O. Ferreira, verbonde aan die Departement Geskiedenis en Kultuurgeskiedenis van die Universiteit van Pretoria, is bekend vir sy belangstelling in die historiese en kulturele bande tussen Suid-Afrika en Portugal. Daaran getuig onder meer sy publikasie oor die Boeregeïnterneerdes in Portugal tydens die Anglo-Boereoorlog, Viva os Boers!, wat in 1994 deur die skrywer self uitgegee is.
Keywords: Jackie Grobler; Prof. O.J.O. Ferreira; Departement Geskiedenis en Kultuurgeskiedenis; Universiteit van Pretoria; Portugal; Suid-Afrika; Anglo-Boereoorlog; Boeregeïnterneerdes; Afrikaanstaliges