Tibbie (Rachel Isabella Steyn), 1866-1955. Haar lewe was haar boodskap, Elbie Truter (Historia, 2021)
Met Tibbie neem Elbie Truter die leser op 'n uitgebreide lewensreis in die geskiedenis van die vrou van die eertydse Oranje-Vrystaatse president. M. T. Steyn. Sy verkies ook om Rachel Isabella Steyn, alombekend as Tibbie, hoofsaaklik self aan die woord te stel. Hierdie is eerstehandse indruke wat, vanuit 'n akademiese oogpunt beskou altyd verwelkom word.