DIE KOMPLETE WERK VAN THOMAS BOWLER (Historia, 2021)
Die werke van party heelclende kunstenaars, veral van die skilders en tekenaars, kan dikwels as bron van kennis van ons geskiedenis nie onderskat word nie. Gewoonlik gee 'n skildcr 'n besondere gebeurtenis wat hy as gevolg van 'n opdrag of uit persoonlike keuse uitbeeld, betreklik noukeurig weer. Sekere gesigspunte wat hom toevallig baie getref het, sal hy waarskynlik meer belladruk: die bonte kleuremcngeling van 'n mensemassa of 'n militere parade, die grootse van 'n gebou of 'n feestelik- heid, ens. Meestal trek sulke werke algemeen die aandag van tydgenote en uit hul opmerkings kan ons dikwels aflei in hoever die skilder daarin geslaag het om 'n bepaalde voorval juis weer te gee.
Keywords: History of Art; Artists; Bowler, B; Thomas Bowler; Painters