Die posisie van Geskiedenis as skoolvak . Toespraak van Prof . H . B . Thom, rektor van die Universiteit van Stellenbosch, ter geleentheid van die opening van die Geskiedeniskonferensie te Stellenbosch op 10 April 1964 (Historia, 2021)
Dit    doen   my   besondere  genoee  om   die   groot   aantal   onderwysers,universiteitsdosente    en   andere,   wat   ernstige   belangstelling    toon   vir   dieposisie   wat   Geskiedenis  as   skoolvak   vandag   by   ons   inneem,   van   hartebier  te  verwelkom.     Dit  was  'n  goeie gedagte  van  die  lIistoriese    Cenootskapvan  Suid-Afrika    om  hierdie   konferensie  te  reel,  en  veral   om  aan  hierdietema  aandag  te  wy
Keywords: History as school subject; Teaching history