Plaastoekenning en plaasname in die omgewing van Ohrigstad en die Oos-Transvaal (Historia, 2021)
Op  'n  volksvergadering wat  op 1  Augustus 1845 te  Ohrigstad -ofsoos dit toe genoem is, Andries Ohrigstad -gehou   is, is die eerste Volksraadgekies.  Reeds op  die  volgende dag, bet  die  Volksraad  horn veral  besiggehou met die  bepalings oor hoe plase in  daardie omgewing toegeken souword.   Die  besluite ten opsigte hiervan, bet o.a. bepaal dat
Keywords: Eastern Transvaal; Ohrigstad; Farm names; Farms