In die ban van die tyd (Historia, 2021)
Daar  is  gedurende  die  afgelope  paar  jaar  veel geskryf  oor  die  teoretieseaspekte van die  Geskiedeniswetenskap.  Hierdie  belangstelling   in  die  teoretieseaspekte van geskiedskrywing  by  verskillende   historici   bet soms wel  polemiesehoogtepunte  bereik,  maar  dit  bet terselfdertyd   ook  sekerlik  verruimend   inge-werk   op  ODS insigte   van  ODS vakgebied.     Dit   bet  ook  ten  gevolge  gehaddat  claar Die berus  is  by  die  deurlopende  navorsing   wat  reeds  in  die  verledegedoen is  en  waardeur  claar  'n  goeie  aI.gemene oorsig   oor  ODS vaderlandsegeskiedenis  tot  stand   gekom  bet  Die,  maar   deur  nuwe  vrae  te  stel  en  teweet  waarom  claar nuwe  vrae  gestel  kan  word,  word   ou  kennis  in  'n  nuwelig   gestel,  word   die  kennis   wat  ODS van  ODS verlede   bet,  Die  'n  afgeslote"dooie"   verlede  Die, maar  'n  "lewende  verlede"   wat  voortdurend   in  die  hedein  voortwerk   en  waaruit   die  verlede  herinterpreteer   word
Keywords: Historicism; Philosophy of History; Theory-studies; History