Oom Bun – dosent en historikus (Historia, 2021)
Dit was 'n groot voorreg om die merkwaardige mens te ken wat vir my en so baie ander "Oom Bun" was. Ek het in my laat-twintigerjare by die Departement van Geskiedenis op Stellenbosch aangesluit, net nadat hy daar weg is. Dit was om bepaalde redes 'n moeilike omgewing en hy was altyd bereid om te luister en raad te gee sonder om iemand te na te kom. In baie opsigte was hy 'n wonderlike brug tussen die gevestigde manne en die nuwe geslag van historici wat soms ongeduldig met die ouer garde was. Lojaliteit was by hom 'n wagwoord.