Die periodisering van die Suid-Afrikaanse geskiedenis in resente oorsigwerke (Historia, 2021)
In 2010 is die totstandkoming van die Unie van Suid-Afrika 'n eeu tevore, in herinnering geroep. Voor 1910 was die gebied waaruit Suid-Afrika tans bestaan, in verskillende politieke eenhede verdeel. Uit die geskiedskrywing blyk dit dat die unifikasie van Suid-Afrika 'n ingrypende invloed op die ontwikkeling van die land gehad het en beskou kan word as die begin van 'n nuwe tydvak.
Keywords: 2010; Unie van Suid-Afrika; Suid-Afrika; politieke; geskiedenis